
به گزارش دیدار خوزستان، داود نجارآسیابانی در این زمینه اعلام کرد: حلوای زردکنوعی شیرینی محلی و ویژه شوشتر است مه از دیرباز تاکنون در شوشتر تولید و مورد استفاده شهروندان بوده و است.
سرپرست اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی شهرستان شوشتر افزود: مواد اصلی این شیرینی که در قالب مهارت پخت حلوا زَردَک شوشتر به ثبت رسید زردک بوده و شبیه مربایی بسیار غلیظ است که با ترکیبی از ریشهی زردک، شکر یا شیرهی خرما، هل، زعفران، گلاب، خلال بادام و آب تهیه می شود.
وی در این باره افزود: نام این شیرینی محلی در نسخ خطی و تاریخی بر جای مانده در شوشتر نیز خود می تواند سندی بر قدمت حلوای زردک باشد.
آسیابانی اعلام داشت: مرحوم جواد قنادان از تولیدکنندگان قدیمی این محصول بودند و پس از ایشان فرزندشان بصورت نیمه صنعتی به تولید و عرضه این محصول پرداخته که البته در شوشتر توسط برخی اشخاص دیگر نیز اقدام به تولید و عرضهی آن شده است و امروزه به غیر از تولید خانگی، این حلوا به شکل های سنتی و نیمه صنعتی نیز در بازار عرضه شده و به عنوان یکی از سوغات شوشتر مورد توجه گردشگران است.
وی افزود: در کنار این حلوا
دانش سنتی تولید حلوا اَردِه (حلوا کِشی، حلوا پَشمَک، حلوا سیلونی) که بدون شک از محبوب ترین شیرینی های محلی ومورد توجه شهروندان و گردشگران می باشد بعنوان محصولات بومی مشترک استان های خوزستان و بوشهر بود که از ادارهکل میراثفرهنگی خوزستان مورد پیشنهاد و به ثبت رسید.
وی در پایان گفت: یکی دیگر از آثار به ثبت رسیده در این شورا، قصه و روایت مَردآزما در فرهنگ ایرانی است که با نام های بُمبِرَه تِرو، مِرداِزما، مِردآزما، طَنطَل، مِرتِزما، مدوزِما و… نیز بیان می شود و به شکل منطقهای ثبت ملی گردید.
https://didarkhouzestan.ir/?p=22093