×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Friday, 22 November , 2024  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
خشکسالی هیدرولوژیکی در سد کرخه همچنان پا برجاست

دیدارخوزستان، به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان؛ صبح امروز، سه شنبه ۲ خرداد ۱۴۰۲ علی شهبازی در نشست هم اندیشی در مدیریت تنش آبی در حوضه پایین دست سد کرخه که با حضور فرمانداران، روسای اتاق های اصناف و بازرگانی، روسای اصناف کشاورزی و دادستان های شهرستان های حوضه کرخه در محل سد کرخه برگزار شد، با اشاره به اینکه حوضه آبریز کرخه میان ۵ استان مشترک است، اظهار کرد: در حوضه آبریز دز، کارون و مارون به دلیل بارش های خوب و مدیریت توامان منابع و مصارف، در سد های دز و مارون ۱۰۰ درصد و سد کارون ۹۸ درصد ابگیری انجام شده است.

وی افزود: در سد کرخه خشکسالی هیدرولوژیکی همچنان پابرجاست و ورودی های سد کرخه از ابتدای سال آبی تا به امروز حدود ۴۹ درصد نسبت به میانگین بلند مدت کاهش داشته است.

شهبازی با تاکید بر اینکه حجم ذخیره کل آب در سد کرخه حدود ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون متر مکعب است، تصریح کرد: بخشی از احجامی که سال گذشته به دلیل کاهش تراز مخزن از دست دادیم جبران شد و حجم مفید قابل بهره برداری در حال حاضر ۶۵۰ میلیون متر مکعب است.

معاون مطالعات پایه و طرح های جامع منابع آب سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به اینکه در حال حاضر حدود 2 میلیارد و 100 میلیون متر مکعب آب در سد کرخه وجود دارد، بیان کرد: در حال حاضر تراز سد 194 است و بعد از حدود 2 سال مجددا به تراز بالای 186 رسیده ایم.

وی افزود: در خصوص برنامه ریزی منابع و مصارف ذخایر این سد، جلسات شورای سازگاری با کم آبی و شورای کشاورزی استان در حال برگزاری است تا با در نظر گرفتن همه مولفه ها، برنامه ریزی های لازم به منظور اتخاذ تصمیمات صحیح انجام شود.

شهبازی با تاکید بر اینکه ما هنوز از شرایط خشکسالی هیدرولوژیکی در حوضه کرخه خارج نشدیم، گفت: مدیریت منابع و مصارف باید بصورت توامان صورت بگیرد و در شرایطی که منابع آب ورودی کمتر از شرایط نرمال است باید روی بخش مدیریت مصارف تمرکز زیادی صورت بگیرد.

وی با تحسین بر انگیز خواندن عملکرد کشاورزان در تابستان سال گذشته و کشت پاییزه سال آبی جاری و سطح آگاهی ایجاد شده، تصریح کرد: توزیع عادلانه منابع و اولویت بندی نیاز ها در مصارف آب از موارد مورد اهمیت ما در سازمان است.

وی در پایان تاکید کرد: زمانیکه محدودیت منابع آب وجود دارد باید سازو کاری اندیشیده شود تا اولویت بندی ها در مصارف آب کاملا رعایت شود.

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.