به گزارش خبرنگار دیدارخوزستان: در نشست خبری با اصحاب رسانه در حاشیه نمایشگاه دستاوردهای چهل و پنجمین سال پیروزی انقلاب اسلامی ایران، علی خدری، مدیرعامل توزیع برق استان خوزستان، اعلام کرد: شرکت توزیع نیروی برق خوزستان به لحاظ وسعت پیک بار، تعداد مشترکین و سایر شاخصها، بزرگترین شرکت توزیع برق در کشور است.
به گفته وی، پیک بار مصرفی حوزه تحت مدیریت توزیع در استان خوزستان به ۴هزار ۸۴۸ مگاوات میرسد که بالاترین پیک بار مصرفی کشور است. این حوزه حاوی حدود ۱۰۰ هزار مشترک است و شامل ۹۵ شهر و شهرستان و ۳۵۰۰ روستا میشود.
خدری توضیح داد: به دلیل شرایط خاص اقلیمی، مانند دمای بالا، رطوبت، ریزگردها و بحث پدیدههای نمکی گازهای ترش، برق رسانی در استان خوزستان با شرایط و ویژگیهای خاصی همراه است که آن را از سایر مناطق کشور متمایز میکند. همچنین، به دلیل اینکه خوزستان یکی از گرمترین نقاط جهان است، سرانه مصرف برق در این استان ۴ برابر میانگین کشور است.
وی اظهار کرد: با وجود تمامی مشکلات و معضلات، خدمات رسانی به نحو مطلوب و بسیار خوبی در استان خوزستان ارائه شده است و ادامه خواهد یافت.
او به دستاوردهای ویژه در دولت سیزدهم اشاره کرد و گفت: تبدیل شبکههای مسی به کابل خودنگهدار یکی از این دستاوردها است. این تکنولوژی جدید، تعداد حوادث را کاهش داده و مشکلاتی مانند تخریب حریم، مبلمان شهری و افت ولتاژ را برطرف میکند و از سرقت کابلهای سیمی جلوگیری میکند.
مدیرعامل توزیع برق استان خوزستان اعلام کرد: شاخص تبدیل کابلهای سیمی به کابل خودنگهدار در استان خوزستان ۸۰ درصد است، در حالی که میانگین کشور حدود ۶۰ درصد است.
تلاشهای برقراری برق در روستاهای دورافتاده و بهسازی شبکه روستایی
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان، آقای خدری، به تلاشهای صورت گرفته در نقاط دورافتاده مانند احمد فداله دزفول و اندیکا اشاره کرد. بر اساس گفتههای او، این مناطق برای بیش از ۴۵ سال فاقد برق بودند و در دولت سیزدهم با کمک همکاران، بالاخره به این هدف دست یافتهاند.
خدری افزود: علاوه بر برقرسانی، تلاشهایی برای بهسازی شبکه روستایی نیز صورت گرفته است. در طی دو سال اخیر، بیش از ۱۶۰۰ روستا در برق دار و شبکهاش بهینه سازی و بهسازی شدند.
وی به اقدامات دیگری در زمینه بهبود شبکه برق اشاره کرد و گفت: استفاده از تکنولوژی اتوماسیون و کلیدهای هوشمند، استفاده از کنتورهای فهام و ایجاد مرکز پایشی برای رصد آنلاین اطلاعات مشترکین صنعتی، کشاورزی و اداری این اقدامات نشانگر تلاشهای خوب و نوآورانه در حوزه بهبود شبکه برق است.
در بخش دیگری از نشست خبری، به برقرسانی به عشایر نیز اشاره شده است. در حالی که در جهان حدود ۱۸ درصد جمعیت روستایی و ۴ درصد جمعیت شهری برق ندارند، به عشایر نیز از سامانههای خورشیدی قابل حمل اهدا شده است. این سامانهها امکان روشنایی و شارژ موبایل و تبلت را برای عشایر فراهم میکنند.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای خوزستان اظهار داشت: در حوزه تامین برق شهری نیز اقدامات متنوعی صورت گرفته است. این اقدامات شامتا کاهش قابل توجهی در حوادث و خاموشی شبکه برق منجر شده است. برخی از این اقدامات شامل پایدارسازی و مقاوم سازی شبکه برق در برابر ریزگردها و طراحی مقرهای خاص برای مانیتورینگ و کنترل شبکه برق است.
خدری به تلاشهای صورت گرفته در حوزه فولاد و تامین برق صنایع انرژی اشاره کرد. بر اساس گفتههای او، وزارت نیرو تصمیم گرفته است که در چهار سال آینده ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه را برای صنایع بزرگ و انرژی احداث کند و در استان خوزستان نیز اقداماتی صورت گرفته است. همچنین، با تغییر کابلهای تبدیل سیم مسی به کابلهای خود نگهدار، بهبود پروفیل ولتاژ و جلوگیری از افت ولتاژ ممکن شده است.
علاوه بر این، آقای خدری درباره برنامههای صنایع نیز صحبت کرد. او اعلام کرد: در رابطه با مصرف انرژی صنایع، برنامهای تدوین شده است که به صورت جابجایی مصرف روزانه عمل میکند. بهبود پروفیل مصرف با تغییر شیفت کاری صنایع بزرگ به گونهای است که در روزهای تعطیل پنجشنبه و جمعه، صنایع متوقف شده و در سایر روزها به طور کامل فعالیت میکنند.
او بیان کرد که آمارها نشان میدهند در تابستان امسال، مصرف انرژی صنعتی با افزایش ۷ درصدی روبهرو بوده است، که نشان از عدم محدودیت زیادی در بخش صنایع ما دارد.
خدری به تلاشهای مبارزه با مشکلات جوی و هوایی خصوصاً رطوبت و ریزگردها در شهرهای جنوبی خوزستان اشاره کرد و گفت: با طراحی و ساخت مقرههای خاصی که به شرایط اقلیمی منطقه پاسخ میدهند، مشکلات این شهرها در مقابل رطوبت و ریزگردها کاهش یافته است. تعداد بالغ بر ۱۰۰ هزار دستگاه از این مقرهها در شهرهایی مانند ماهشهر، آبادان، خرمشهر، شادگان و هندیجان نصب شدهاند. تعویض مقرههای قدیمی با این مقرههای جدید به پایداری خوبی در منطقه منجر شده و تاکنون هیچ حادثهای در این نواحی گزارش نشده است.
مدیرعامل شرکت برق منطقهای اعلام کرد: خوزستان به عنوان یکی از بهترین مکانها برای نیروگاههای خورشیدی در ایران شناخته میشود. به دلایلی از جمله زاویه تابش خورشید و تعداد روزهای آفتابی، خوزستان میزان بالایی از ایام سال با آفتاب دارد که حدود ۹۰ درصد را تشکیل میدهد. در این منطقه زمینهای مسطحی وجود دارد که برای نصب نیروگاههای خورشیدی بسیار مناسب است. همچنین، دمای بالای خوزستان هیچ مشکلی برای استفاده از این تکنولوژی جدید ایجاد نمیکند.
خدری اظهار داشت: در حوزه توزیع برق خوزستان، دو نوع پنل خورشیدی استفاده میشود. یکی از این نوع پنلها بر روی پشت بومها نصب میشود و به مشترکین یا افراد تحت حمایت همکاری با نهادهای حمایتی مانند بهزیستی و کمیته امداد امداد میشود. این پنلها با ظرفیت ۵ کیلووات عمل میکنند و متقاضیان میتوانند با دریافت وام، آنها را نصب کرده و در مقابل انرژی تولیدی، مبلغی را به شرکت برق پرداخت کنند. در حال حاضر، در استان خوزستان ۸۰۰۰ تا سهمیه نصب پنلهای خورشیدی وجود دارد که در حال نصب میباشند.
وی درباره سامانههای بزرگتر با ظرفیت بیشتر از یک مگاوات صحبت کرد. او به یک سازمان به نام “ساتبا” اشاره کرد که فعالیتهای خود را در حوزه انرژیهای خورشیدی انجام میدهد. متقاضیان میتوانند با ورود به این سامانه، شرایط و قوانین آن را بررسی کرده و به عنوان بخش خصوصی در این زمینه فعالیت کنند. این سامانه معمولاً با قیمت بالا انرژی تولیدی را خریداری میکند. همچنین سازمان های دولتی مکلف هستند که ۲۰ درصد از مصرف خود را از انرژیهای پاک تکمیل کنند.
سامانه “ساتبا” که مدیرعامل به آن اشاره کرد، مخفف “سازمان توسعه صنایع الکترونیکی ایران” است. این سازمان مسئولیت توسعه و اجرای طرحهای مرتبط با انرژیهای تجدیدپذیر را برعهده دارد. طرحهای نیروگاههای خورشیدی با ظرفیت بزرگتر از یک مگاوات نیز توسط این سازمان پشتیبانی میشوند.