گروه : اخبار ویژه
اینجا صدای تولید بلندتر از همیشه به گوش میرسد
شرکت تولید فراوادهای لبنی پگاه به دنبال تسخیر بازارهای صادراتی
ششم دی ماه ۱۴۰۳ به همراه کاروان بسیج رسانه به سوی شهر خوبان روانه شدیم. شهری با قدمت چند هزار ساله، کاخهای با ستونهای سترگ و میزبانی حضرت دانيال نبی ( ع)، آنچه همه خوبان دارند را یکجا دارد. شوش ریشه در تاریخ و سربلند در دفاع مقدس. میزبان شرکت لبنی پگاه شوش بود. کارخانهای با ۷۰ نوع محصول لبنی با ۲۷۷ تن شاغل مستقیم و هشت هزار سوپرمارکت در سطح استان و صد البته پنج مقصد صادراتی، عراق، ترکمنستان، عمان، امارات و کویت. تولید با کیفیت جهانی و در نظر گرفتن ذائقهی ایرانی. شروع بازدید از آزمایشگاه مرکزی بود. جایی که مهدی طالبی مدیرعامل شرکت اینگونه توصیف کرد: سلامت شیر در اینجا صحتسنجی میشود. شیر از سراسر مبادی وارد و آزمایش میشود و در سه مخزن تقسیم میشود. موفق شدیم استاندارد ۱۷۰۵ کشور را تحت لیسانس سلامت ملی و دامپزشکی استان کسب کنیم. استاندارد سیب سلامت را از دست وزیر بهداشت دریافت کردیم و در هجدهمین دوره جایزه ملی کیفیت،علاوه بر کسب جایزه ملی این دوره، موفق به دریافت تندیس استاندارد کشوری در میان ۲۹ واحد نمونه در سطح ملی شد. زمانی شیر وارد مدار تولید میشود که آزمایشگاه از صحت و سلامت شیر ورودی اطمینان کامل پیدا کرد.
وی در ادامه گفت: در طول فرآیند تولید و به صورت مستمر از شیر نمونهگیری میشود. هر گونه نارضایتی مشتری تا حصول نتیجه رصد میشود.هر آنچه در مشخصات محصول درج میشود، واقعی و قابل اطمینان است. قسمت پانل قلب کارخانه است. جایی که، شیر تایید شدهی آزمایشگاه وارد تانک پانل میشود و چربی شیر جداسازی میشود. شیر باقی مانده اسکین نامیده میشود. شیر شامل ۸۷ درصد آب و ۱۳ درصد مواد خشک است. بر اساس نوع محصول خامه به شیر اضافه میشود و حتما باید هموژنیزه شود یعنی گلبولهای چربی به ذرات یکنواخت تبدیل میشود. در دستگاه پاستور با دمای پاستوریزه بین ۷۵ الی ۸۵ درجه، شیر به مدت ۲۰ ثانیه در مجاورت بخار پاستور میشود. در سالن استریل شیر به مدت ۳ تا ۵ ثانیه تحت تاثیر شوک دمایی آب ۱۴۰ درجه قرار میگیرد و در این مرحله تمام میکروبهای شیر از بین میروند. مسیر تولید اتوماسیون است و دست هیچ دخالتی در تولید ندارد که نتیجهی این روش به حداقل رساندن آلودگی است.
مديرعامل کارخانهی پگاه خوزستان از قدمت ۳۳ سالهی این مجموعه گفت و افزود: کارخانه در سال ۱۳۷۰ راهاندازی شد و یکی از ۱۶ مجموعه شرکت صنایع شیر پگاه کشور است. در دوسال اخیر ۱۵ محصول جدید به سبد تولید اضافه شد و همچنان به تنوع و ادامه میدهیم. تنها تولیدکننده فرآوردههای گاومیش در کشور هستیم. از ۱۵۰ کیلو مصرف شیر خام به روزانه ده تن رسیدم. البته چرخهی تولید یعنی از دامدار تا سفره را با هدف حمایت همهجانبه و رونق بازار انجام دادیم. هیچ وابستگی به خارج از شرکت نداریم. دو محصول خاص در کشور در انحصار داریم؛ شیر گاومیش و آبمیوه که بر پایه کنسانتره با دستکم ۲۵ درصد میوه به کل کشور ارسال میشود. در تولید تولید پنیر ۸۰۰ گرم پروبیوتیک در سطح کشور اول است. روزانه ۳ هزار تن تولید میکنیم و در سطح کشور توزیع میشود.
مديرعامل پگاه خوزستان پیشنهادی هم به استاندار داشت: ضمن تبریک بابت انتصاب استاندار خوزستان، انتظار داریم بر روی نقاط قوت مانند مرز مشترک دریایی و زمینی سرمایهگذاری شود و تولید را حمایت کنند. تنها نقطه ضعف بازار نقدینگی است. همکاری بانکهای عامل نقش موثری در مرتفع نمودن کمبود نقدینگی صنایع ایفا میکند. امنیت شغلی، توسعه و رونق اقتصادی کشور، پیامدهای مثبت حمایت بانکها از صنایع است. ابتدای سال آینده خط تولید پنیر پیتزا بر پایه شیر گاومیش راهاندازی میشود.
ابراهیم متینسیرت
https://didarkhouzestan.ir/?p=21329