گروه : اخبار ویژه

بهمنظور بررسی میدانی آخرین وضعیت تأمین آب و بهبود کمی و کیفی آب در شهرهای آبادان و خرمشهر، مهندس صدریانفر، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان، به همراه معاونان و مدیران اجرایی این سازمان، از تأسیسات و مسیر تامین و توزیع آب شرب و کشاورزی در منطقه بازدید کرد.
در این بازدید، آخرین وضعیت بهبود کیفیت آب در ایستگاههای پمپاژ مارد و طره بخاخ مورد بررسی دقیق قرار گرفت. همچنین بررسی فنی امکان استفاده از ظرفیت انهار بخشهای میانی شهرستان آبادان برای تأمین بخشی از آب نخیلات آبادان و راهکارهای انتقال اضطراری آب در شرایط بحرانی با حضور فرماندار آبادان و رئیس جهاد کشاورزی شهرستان آبادان انجام شد.
در حال حاضر، سازمان آب وبرق خوزستان اقدام به استقرار پمپ در نهر میانی آبادان و ترکیب آن با منابع تأمینشده از ایستگاه پمپاژ طره بخاخ نموده و تلفیق این کار با برنامه های رهاسازی موجی منجر به بهبود نسبی در وضعیت کمی و کیفی آب نخیلات شده است.
تاکید بر لزوم تکمیل پروژههای استراتژیک بهبود وضعیت آب شرب و کشاورزی
مهندس صدریانفر در جریان این بازدید، ضمن تشریح دستیابی به اهداف در رهاسازی موجی آب از سد گتوندعلیا برای ارتقاء کیفیت آب در آبادان و خرمشهر، از اهمیت اجرای چندین پروژه راهبردی برای بهبود و حل مشکل ریشه ای وضعیت آب شرب و کشاورزی در منطقه خبر داد. وی تکمیل سدها و قفل کشتیرانی مارد، سد پایین دست بهمنشیر و افزایش ظرفیت غدیر برای شهرستانهای پایین دست کارون را از جمله این پروژه های استراتژیک برشمرد که تا مشکل آب این شهرستانها را حدود زیادی بهبود خواهد بخشید.
صدریانفر یادآور شد که در اردیبهشتماه امسال، به منظور مقابله با پیشروی آب شور، در اقدامی جهادی، بند خاکی موقتی در حداقل زمان ممکن احداث شد که نقشی حیاتی در مدیریت بحران خشکسالی ایفا کرد.
افزایش ظرفیت تأمین آب شرب از طرح غدیر در سه شهرستان جنوبی/عملکرد جهادی در شرایط بحرانی
در ادامه بازدید میدانی، مهندس صدریانفر، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با اشاره به برنامهریزی زودهنگام و هدفمند برای مقابله با خشکسالی شدید حاکم بر استان، اظهار داشت:
«تأمین پایدار آب شرب، اولویت نخست مدیریت بحران خشکسالی در استان است و در این راستا، مجموعهای از اقدامات ابتکاری و فنی با هدف تقویت منابع آبی شهرهای آبادان، خرمشهر و شادگان به اجرا درآمد.»
وی افزود: با توجه به کاهش شدید منابع آب و احتمال بروز تنشهای آبی بهویژه در مناطق پاییندست، کارشناسان و متخصصان این سازمان در کمترین زمان ممکن، طراحی و اجرای طرح هایی برای افزایش تأمین آب از خط غدیر را به سرانجام رساندند. اجرای این طرح به صورت شبانهروزی و حتی در شرایط سخت جنگ تحمیلی ۱۲ روزه اخیر صورت گرفت و در مدت زمانی بسیار کوتاه، به بهرهبرداری رسید.
بر اساس این اقدامات، ظرفیت تأمین آب شرب آبادان از ۱۱۰ هزار به ۱۴۰ هزار مترمکعب، خرمشهر از ۸۸ هزار به ۹۸ هزار مترمکعب و شادگان از ۷۵ هزار به ۸۳ هزار مترمکعب در شبانهروز افزایش یافته است.
این افزایش ظرفیت، نقشی کلیدی در مدیریت بحران خشکسالی جاری و پیشگیری از تنش آبی در بخش بزرگی از جمعیت جنوب استان خوزستان داشته و بهعنوان یکی از موفقترین اقدامات فوری و مؤثر در حوزه مدیریت منابع آب به شمار میرود.
https://didarkhouzestan.ir/?p=23065