دیدارخوزستان ، علی دارابی، قائممقام وزیر و معاون میراث فرهنگی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایران، درباره ثبت جهانی سازه “مضیف” در استان خوزستان اظهار داشت: در بحث ثبت میراث ملموس، آثاری مانند تخت جمشید، چغازنبیل و سازههای شوش که بخشی از تاریخ و فرهنگ ایران محسوب میشوند، به نام کشور دیگری ثبت نمیشوند. اما در بحث میراث ناملموس، عناصری وجود دارند که بین چند کشور مشترک هستند، مانند جشن سده در ایران و تاجیکستان و جشن نوروز که بین ۱۲ کشور ثبت شدهاند.
درباره سازه “مضیف”، دارابی اظهار کرد: برای ثبت جهانی این سازه، همکاری با کشورهای دیگر ضروری است. هرچند که همکاریهای با کشور عراق صورت گرفته است و درخواست شده که سازه «مضیف» را به صورت مشترک بین دو کشور ثبت جهانی شود.
وی با بیان اینکه این سازه بعنوان یکی از خواستگاههای مهم میراث فرهنگی در استان خوزستان است، ادامه داد: خوزستان دارای تاریخ و تمدن غنی است و بسیاری از اکتشافات و آثار باارزش از این منطقه به ثبت ملی و جهانی رسیدند همچون چغازنبیل ، سازه آبی شوشتر و اشوش که همگی جزو ثروتهای فرهنگی کشور و استان خوزستان هستند.
دارابی با بیان اینکه خوزستان به عنوان مسقط الراس ایران و دارای خاستگاههای تاریخی و مذهبی مهم است، با ابراز احترام به شهیدان دفاع مقدس و مردم مومن و انقلابی خوزستان، افزود: خوزستان، آثار و تاریخچه غنیای دارد در این زمینه تلاش خواهیم کرد تا آثار بیشتری از استان خوزستان را به ثبت جهانی و ملی برسانیم.