اهمیت ردیف اعتباری در لایحه بودجه چیست؟ ردیف اعتباری در لایحه بودجه ساليانه دولت که تقدیم مجلس می شود در رشد و توسعه شهرستان ها بسیار حائز اهمیت است و به واقع یکی از مهمترین شاخصه ها ی موفقیت و توفیق نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی ، در جذب اعتبارات ملی ، اخذ ردیف اعتباری جدید در لایحه بودجه است.
ردیف اعتباری ملی دارای چندین ویژگی ست که اهم آن عبارت است :
۱- دریافت اعتبار ان ماندگار بوده و تا به ثمر رسیدن پروژه استمرار دارد و لازم الاجراست. به عبارتی تحت هیچ عنوانی حتی تحریم و غیره اعتبار ان حذف نمی گردد.
۲- پس از تصویب هیچ نیازی به چانه زنی و لابی با مقامات جهت افزایش آن و یا پیشگیری از کاهش آن وجود ندارد چرا مصوب دولت و مجلس می باشد.
۳-برای آن سقف و محدودیت در میزان اعتبار وجود ندارد بلکه چنانچه در فرایندی که مشخص است یکبار توجیه فنی و اقتصادی آن تصویب شود ، به هر میزان اعتبار لازم باشد قابل تامین است و طی چند سال بقورت منظم و مشخص تا تکمیل پروژه اعتبار آن تامین میگردد.
۴-این اعتبار از مرکز تامین میشود و هیچ آسیبی به کسر کردن از اعتبارات استانی و شهرستانی نمی زند.
در تمام موارد بالا خصوصیت اصلی داشتن ردیف بودجه، اختصاص بودجه ای مناسب تا انتهای عملیات یا تا مادامی که پروژه وجود اجرایی داشته باشد است و این یعنی برگ بسیار مهم و برنده برای نماینده شهرستانی که بتواند از این دست بودجه ها را در لایحه بودجه داشته باشد و موجب توسعه و پیشرفت شهرستان میگردد لذا محرومیت از این بودجه ملی نیز به معنای محرومیت شهرستان از اجرای پروژه های اساسی و مهم و زیربنایی است ، گرچه خیلی از نمایندگان مجلس به دنبال اخذ ردیف اعتباری جدید برای شهرستان خود هستند اما عملا بنا به دلایل متعدد در جذب این اعتبار و امتیاز مهم و اساسی، ناکام مانده و شهرستان خود را نیز محروم می نمایند.
با کمال تاسف برای هشتمین سال پی در پی هر دو شهرستان شوشتر و گتوند هیچ گونه ردیف اعتباری ملی جدید در لایحه بودجه ۱۴۰۲ نداشتند یعنی سهم هردو شهرستان از ردیف های جدید صفر بود.
باید مدعیان تغییر برای پیشرفت به مردم پاسخ دهند: علی رغم وعده های آنچنانی چرا طی ۸ سال گذشته نتوانستند حتی یک ردیف جدید اعتباری ملی در لایحه بودجه برای شوشتر و گتوند اخذ نمایند؟
توضیح اینکه در طی ۸ سال خدمت گذاری اینجانب پروژه های ذیل در لایحه بودجه، ردیف اعتباری گرفتند:
۱-احداث راه آهن مسافربری شوشتر-تهران-مشهد.( متاسفانه سالهاست تعطیل گردیده است.)
۲-راه اندازی دانشکده علوم پزشکی شوشتر.
۳-احداث بیمارستان ۱۶۵ تختخوابی جایگزین خاتم الانبیا شوشتر.
۴-احداث و راه اندازی بیمارستان ۳۲ تختخوابی گتوند
۵- احداث وراه اندازی تصفیه خانه فاضلاب شهر شوشتر.
۶-اجرای سیستم فاضلاب شهری شوشتر و حواشی این شهر بااستفاده از اوراق مشارکت
۷_کمربندی شوشتر سه راهی مسجدسلیمان _گاومیش اباد_ میدان امام حسین ع( این پروژه متاسفانه رها شده است).
۸- تعمیر و مرمت سازه های ابی-تاریخی
۹-احداث بیمارستان شهدا تامین اجتماعی شوشتر.
بدیهی ست که پروژه های استانی وشهرستانی در لیست فوق الذکر قرار نگرفته لذا از آوردن نام آنها خودداری شده است .
حرف دل مردم این دو شهرستان این روزها این است:
از طلا گشتن پشیمان گشته ایم مرحمت فرموده ما را مس کنید.
والسلام
۱۴۰۲/۲/۴
سیدمحمد سادات ابراهیمی
https://didarkhouzestan.ir/?p=12682