×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

اخبار ویژه

افزونه جلالی را نصب کنید.  .::.   برابر با : Sunday, 27 July , 2025  .::.  اخبار منتشر شده : 2 خبر
پیشتازی سازمان آب و برق خوزستان در احداث نیروگاه خورشیدی/ طرح نیروگاه شناور خورشیدی روی دریاچه سد کرخه

به گزارش شبکه خبری سازمان آب و برق خوزستان، محمد امین ایزدجو با بیان اینکه دولت با تکیه بر استفاده از انرژی های تجدیدپذیر تدابیر مختلفی برای غلبه بر مشکل ناترازی برق پیش بینی کرده است، اظهار کرد: یکی از این تدابیر این است که دستگاه های اجرایی دولتی موظف شده اند ۲۰ درصد برق مصرفی خود را از نیروگاه های تجدید پذیر تامین کنند. این هدف می بایست طی چهار سال محقق شود که اکنون در سال دوم آن هستیم. به عبارت دیگر دستگاه های اجرایی دولتی و عمومی مکلف شده اند هر سال، پنج درصد برق مصرفی خود را از محل نیروگاه های تجدید پذیر تامین کنند.

او ادامه داد: به منظور انجام بخشی از این تکلیف، سازمان آب و برق خوزستان نیز در حال احداث نیروگاه 250 کیلو واتی خورشیدی روی سقف پارکینگ پرسنل خود است. تجهیزات و ادوات مورد نیاز تهیه و به پای کار حمل شده و به امید خدا این نیروگاه در نیمه دوم مرداد سال جاری به بهره برداری خواهد رسید.

ایزدجو با تأکید بر اینکه سازمان آب و برق خوزستان جزء دستگاه های دولتی پیشتاز استان در انجام این تکلیف است، تشریح کرد: دولت صنایع را مکلف کرده طی پنج سال، پنج درصد مصرف خود را از انرژی تجدیدپذیر تامین کنند که هم اکنون در سال سوم آن هستیم.

او ادامه داد برخی صنایع استان مانند شرکت های فولاد و پتروشیمی در این زمینه اقدامات خوبی انجام داده اند و در حال احداث چند صد مگاوات نیروگاه خورشیدی در اقصی نقاط استان هستند.

ایزدجو در تشریح سایر طرح های سازمان آب و برق خوزستان برای استفاده از انرژی های تجدید پذیر از برنامه ریزی جهت احداث نیروگاه خورشیدی سه مگاواتی سد کرخه (دو مگاوات زمینی و یک مگا وات شناور) خبر داد که هم اکنون در مرحله انتخاب مشاور است.

مجری طرح های توسعه انرژی خورشیدی بیان کرد: نیروگاه خورشیدی شناور سد کرخه به صورت پایلوت و برای نخستین بار در کشور بر عرصه دریاچه یک سد بزرگ اجرا خواهد شد.

او در تشریح طرح نیروگاه خورشیدی شناور ادامه داد: برای احداث نیروگاه شناور روی دریاچه سدها با چالش هایی مواجه خواهیم شد از جمله بالا و پایین شدن تراز آب مخزن، وزش باد و احتمال چرخش و حرکت جزیره نیروگاه، دسترسی و بهره برداری متفاوت نسبت به نیروگاه های خورشیدی زمینی و… اینها مواردی است که می بایست به صورت عملی با آن مواجه شویم و آنها را رفع کنیم. اما پس از کسب تجارب موفق عملیاتی در این خصوص عرصه دریاچه سدها بستر هموار و مناسبی در اختیار ما قرار خواهد داد که ضمن کاهش تبخیر آب به سبب سایه اندازی پنل های خورشیدی امکان استفاده از ظرفیت های خالی خطوط انتقال و پست های برق موجود در سدها را مهیا خواهد کرد.

ایزدجو در پایان تصریح کرد: با هدف کمک به کاهش ناترازی که در حال حاضر به ابر بحران کشور تبدیل شده است، سازمان آب و برق خوزستان آماده است که اراضی محدوده سدها و ظرفیت آزاد پست ها و خطوط انتقال اطراف آنها را برای احداث نیروگاه های خورشیدی در اختیار سرمایه گذاران بخش خصوصی قرار دهد

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.