دیدارخوزستان ، عبدعلی ناصری مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی و استاد گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز اظهار کرد: هجدهمین کنگره علوم خاک ایران با حضور معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با شعار «مدیریت احیاگر و چالشهای خاک» به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان برگزار شد.
وی افزود: در مورد سیستم آبیاری کمفشار و نقش آن در بهرهوری آب در زراعت نیشکر سخنرانی کرد و به تشریح دستاوردهای صنعت نیشکر در این حوزه پرداخت.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی با تأکید بر نقش مهم صنعت نیشکر در مقابله با بیابانزایی، بیان کرد: کشت نیشکر در ۱۰۰ هزار هکتار از اراضی خوزستان، از شکلگیری کانونهای جدید گردوغبار جلوگیری کرده و مانع از فرسایش خاک شده است.
وی از طرحی برای کنترل کانونهای ریزگرد در جنوب خوزستان خبر داد و گفت: این طرح، مساحتی بالغ بر ۳۵ هزار هکتار از جنوب منطقه جفیر تا شمال خرمشهر را شامل میشود و در صورت موافقت مسئولین مربوطه با واگذاری این زمینها، توسعه کشاورزی با استفاده از زهاب نیشکر آغاز میشود و در سه حوزه محیطزیست، اشتغال و تولید تحوّلی در منطقه ایجاد خواهد شد.
استاد گروه آبیاری و زهکشی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه به شیوه آبیاری «هیدروفلوم» در مزارع نیشکر اشاره کرد و آن را یکی از مدرنترین روشهای آبیاری در دنیا برشمرد که بهرهوری آب را به نحو مطلوبی ارتقا داده است.
ناصری با بیان اینکه میانگین راندمان آبیاری در کشور حدود ۳۰ درصد است، عنوان کرد: صنعت نیشکر توانسته بر پایه آبیاری «هیدروفولم»، به راندمان ۵۰ برسد که این رقم برای آبیاری سطحی نهتنها در کشور، بلکه در دنیا قابلتوجه است؛ درعینحال، طرحهای تحقیقاتی متعددی در این صنعت بهمنظور افزایش بهرهوری آب در حال انجام است.
مدیرعامل شرکت توسعه نیشکر و صنایع جانبی گفت: در کنار روش آبیاری هیدروفلوم، سامانه آبیاری زیرسطحی قطرهای بهصورت پایلوت نیز در این صنعت، در دست اجراست تا پس از پشتِ سر گذاشتن آزمایشهای اولیه، در سطحی وسیع به کار گرفته شود. این روش، بهرهوری مصرف آب را به طور چشمگیری افزایش خواهد داد.
پایان پیام/
https://didarkhouzestan.ir/?p=17212